sobota 19. dubna 2014

Gros Point de Venise - ještě jednou



Nedalo mi to a musela jsem si zkusit ještě jeden šperk - nepřezdobený, použitelný v současné době, ale přitom s prvky historické krajky. A opravdu to jde...

Podlož je ušitá z obyčejné perlovky, vše ostatní je hedvábí. Určitě by ale bylo možné použít i bavlněné nebo lněné nitě. Podvinek je úplně jednoduchá kružnice s nepravidelně rozmístěnými obloučky s pikotkami. Horní osamělý oblouček slouží k zavěšení na šňůrku.

3 komentáře:

  1. Milá Broni, našla jsem Váš blog a je to pastva pro mé oči! Šitou krajku obdivuju a jsem moc ráda, že jsem našla blog i v českém znění :)
    Nádhera! Já zkouším Reticello, ale musím ještě hódně trénovat :)))

    Děkuji a těším se na další příspěvky!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Evo!!! Přiznávám, že mám vyšívání taky strašně ráda, ale v posledních několika letech mě úplně pohltila šitá krajka a paličkování. Ale třeba zrovna reticella má s výšivkou hodně společného, protože se dá šít buď přímo na tkanině (po vytažení části nití) nebo technikou šité krajky na zvlášť vyrobeném podkladu. Koukala jsem na Váš blog a moc se mi líbil - výšivky jsou perfektně provedené, máte cit pro barvy i pro výběr motivů. Chválím!!! :)

      Vymazat
  2. Hi exceptional blog! Does running a blog similar to this take a lot of
    work? I have absolutely no knowledge of programming however I was
    hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have
    any suggestions or tips for new blog owners please share.
    I understand this is off topic however I just had to ask. Kudos!



    Also visit my web-site :: דרושים

    OdpovědětVymazat